marți, 17 aprilie 2012

DACA VRETI SA TRAITI MAI MULT!

Daca vreti sa traiti mai mult, atunci cand mergeti la cumparaturi nu uitati sa puneti in cos cateva alimente care sunt necesare pentru a avea o viata sanatoasa si lunga. Desi ar putea suna banal, o dieta sanatoasa este cu adevarat cheia longevitatii. Ceea ce mancati are un efect negativ asupra modului in care functioneaza organismul dumneavoastra.
O dieta echilibrata pentru sanatate si longevitate presupune reducerea consumului de grasimi saturate, sare, zahar, iar in schimb trebuie consumate zilnic proteine, fibre si carbohidrati in limitele admise.
Corpul are nevoie de foarte multe substante nutritive care sa-l ajute sa functioneze asa cum trebuie. Astfel, puteti preveni aparitia bolilor moderne, precum diabetul, bolile de inima si cancerul. Pentru un stil de viata sanatos trebuie sa tineti sub control nivelul de stres, sa renuntati la fumat, sa faceti mult sport si sa va odihniti asa cum se cuvine.
  • Avocado
Este o sursa naturala de grasimi monosaturate sanatoase, care ajuta la reducerea colesterolului „rau” (LDL-colesterolul), diminuand si riscul de ateroscleroza. Contrar a ceea ce s-ar putea sa fi stiut inainte, avocado nu ingrasa si poate fi astfel inclus cu succes in programul dumneavoastra de slabit. Avocado este bogat in potasiu, care opreste retentia de apa si previne tensiunea arteriala, acid folic ce protejeaza inima, precum si vitamina E, ce protejeaza pielea impotriva imbatranirii, atenuand bufeurile din timpul menopauzei.


  • Fructele de padure
Toate fructele de padure sunt bogate in antioxidanti, ferind organismul de actiunea nociva a radicalilor liberi. Studiile au demonstrat ca fructele de padure, in special murele si afinele, incetinesc degenerarea neurologica, imbunatatesc memoria si reduc inflamatia, considerata a fi cauza multor boli, de la cancer la boli de inima si osteoporoza. Fructele de padure, mai ales capsunele, sunt o sursa bogata de vitamina C, dar si de saruri minerale. Afinele previn, de asemenea, infectiile tractului urinar.
  • Legumele crucifere
Legumele crucifere (varza, conopida, broccoli etc.) sunt o sursa de antioxidanti ce lupta impotriva radicalilor liberi, incetinind efectele imbatranirii. Legumele crucifere contin fitochimicale benefice, ce impiedica transformarea celulelor sanatoase in celule canceroase. Aceste legume previn bolile oculare degenerative, avand si rol detoxifiant.
  • Iaurturile
Acestea sunt consumate cu regularitate in Grecia, Bulgaria si alte tari balcanice, unde speranta medie de viata este de 100 de ani. Acest lucru se datoreaza probioticelor din iaurturi, ce ajuta la absorbtia substantelor nutritive. Cercetarile au demonstrat ca probioticele incetinesc procesul de imbatranire si trateaza o serie de boli gastro-intestinale. In plus, iaurtul este o sursa de calciu si magneziu, care va ajuta sa dormiti mai bine si sa aveti o inima sanatoasa.



  • Usturoiul
  •  
Aduce multiple beneficii sanatatii. Are proprietati antivirale si antibacteriene, si intareste sistemul imunitar, luptand cu succes impotriva infectiilor. Usturoiul previne degenerarea celulelor, scade nivelul de colesterol si fluidifca sangele, prevenind bolile de inima.

  • Apa
Apa este esenta vietii, deoarece ea transporta oligoelementele, substantele nutritive si hormonii in celulele si in spatiile intercelulare. Apa tonifiaza muschii, mentine pielea supla, regleaza temperatura corpului, lubrifiaza articulatiile, ajutand corpul sa scape de toxine. Specialistii spun ca este bine sa consumati macar 1,5 litri de apa pe zi, sa renuntati la sucuri si la alte bauturi acidulate.

  • Soia
Scade nivelul colesterolului „rau”, previne constipatia, stabilizeaza nivelul de zahar din sange, contine vitamine si minerale, usureaza efectele secundare ale menopauzei prin mentinerea nivelului de estrogen. Atentie insa, sosul de soia are un continut ridicat de sodiu, ce poate duce la hipertensiune, asa ca optati pentru versiunile ce contin mai putin sodiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu