miercuri, 25 august 2010

Şapte sfaturi simple pentru o alimentatie sănătoasă

CUM SĂ NE HRĂNIM SĂNĂTOS!


 Şapte sfaturi simple pentru o alimentatie sănătoasă:

1. Renunta la salatele care contin capatana in favoarea salatei simple. Salata normala are mai multe vitamine si minerale cum ar fi: vitaminele A si C, B1, B2, calciu si potasiu, avand totodata si mai multe fibre; 


2. Alege sa consumi orez brun in locu orezului alb, explicatia fiind aceea ca orezul brun are mai multe fibre si riboflavina (vitamina B2) si mai putin zahar decat orezul alb. Este digerat mai incet si este mult mai satios.

                                                            

3. Foloseste doar piine integrala si elimina pianea alba, asta pentru ca atat pinea integrala act si cea cu seminte au mau multe fibre, fier si potasiu. Felie cu felie, ele sunt mult mai satioase si satisfacatoare decat painea alba. 


4.Alege cereale integrale si cereale de tarate in locul celor cu un continut ridicat de zahar. Cerealele cu tarate naturale au mai multe proteine, fibre, calciu, fier, vitamina A, vitamina B1, B2 si B3, decat cerealele semipreparate. Pe de alta parte, au mai putin zahar, se digera mai incet si sunt mult mai satioase. Astfel ca vei dispune de mai multa energie pe parcursul zilei si nu-ti va mai fi foame atat de repede.
                                                            


5. Consuma cat mai multe ceaiuri: negru, verde si de plante, in locul apei minerale. Aceste ceaiuri contin antioxidanti si substante care iti imbunatatesc starea de sanatate. Spre deosebire de apa minerala, in cazul ceaiurilor poti controla continutul de zahar. 

                                           

6. Alege laptele de soia in locul celui de vaca. Laptele de soia nu contine colesterol sau hormoni si are un continut foarte scazut de grasimi saturate. De asemenea, contine substante benefice sanatatii si ajuta la absorbtia calciului, vitaminei D si B6 si chiar a unor antioxidanti cum ar fi: vitamina A, C si E. 

                                                  

7. Pentru desert, alege serbeturile naturale de fructe in locul inghetatei. Fructele confiate nu contin grasimi si colesterol si au mai multe fibre. De asemenea, sunt pline de antioxidanti (vitamina A si C) si contin substante benefice starii de sanatate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu